Πρωτοπόρος σε όλη τη χώρα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στην ψηφιοποίηση των αρχείων της Πολεοδομίας και την εφαρμογή της Online Μηχανής Αναζήτησης Οικοδομικών Αδειών.

Σίμος Δανιηλίδης: Πολλαπλάσια τα οφέλη από την αξιοποίηση αυτής της τεχνολογίας που εξυπηρετεί τους πολίτες και υπηρετεί τη διαφάνεια.
2.366.293 έγγραφα και 340.319 σχέδια, που αποτελούν τα περιεχόμενα 23.303 φακέλων Οικοδομικών Αδειών της Πολεοδομίας, είναι πλέον διαθέσιμα στους πάντες, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, εργολάβους οικοδομών αλλά και κυρίως πολίτες, με ένα μόνο… κλικ, άμεσα, χωρίς ταλαιπωρία και κόστος!

Η σπουδαία αυτή εξέλιξη στον κόσμο της διαδικτυακής διακυβέρνησης έρχεται ως αποτέλεσμα της ενεργοποίησης μιας ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής- προγράμματος, που στην ολότητά της για πρώτη φορά κάνει την εμφάνισή της στα χρονικά της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθιστώντας έτσι τον δήμο Νεάπολης-Συκεών πρωτοπόρο δήμο στον τομέα αυτόν.

Πρόκειται για την Online Μηχανή Αναζήτησης Οικοδομικών Αδειών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, η οποία βγάζει από την… περιπέτεια τους ενδιαφερόμενους πολίτες και επαγγελματίες.

Το έργο κόστισε 216.752 ευρώ, ποσό που εξασφαλίστηκε από το ΕΣΠΑ- Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού.

Leave a Comment