Κοιτάμε Μπροστά, κοιτάμε Ψηλά, κοιτάμε στο Αύριο, κοιτάμε στο Μέλλον!

Ψηφιακός Δήμος

“Δήμος Αλεξανδρούπολης – Ο εξυπνότερος δήμος της χώρας.”

Στην τοπική αυτοδιοίκηση του 21ου αιώνα, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι οι ” Έξυπνες Πόλεις”.
Οι ψηφιακές τεχνολογίες μετασχηματίζουν τις τοπικές κοινωνίες βελτιώνοντας θεαματικά την ποιότητα των υπηρεσιών προς τους δημότες.

Η επικοινωνία Δήμου – Δημότη γίνεται αμφίδρομη και τάχιστη χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία.
Σε έναν έξυπνο Δήμο που ακολουθεί την ψηφιακή εποχή η προστασία του περιβάλλοντος είναι πιο αποτελεσματική.
Η διαχείριση της Δημοτικής περιουσίας γίνεται με διαφάνεια και αρτιότητα.

Η αυτοματοποίηση των μηχανισμών ελέγχου των υποδομών, των έργων, των υδατικών πόρων, των χώρων πρασίνου, των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, των κοινωνικών δομών κ.α, δημιουργεί άριστες συνθήκες βιωσιμότητας και συμβάλλει θετικα στην τοπική οικονομική ανάπτυξη.
Ο σύλλογος τεχνολογίας Θράκης που λειτουργεί στο δήμο Αλεξανδρούπολης είναι ο ιδανικότερος σύμβουλος για να να πετύχουμε ως Δημοτική αρχή τον κορυφαίο μας στόχο:

“Δήμος Αλεξανδρούπολης – Ο εξυπνότερος δήμος της χώρας.”

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:
Εφαρμογή blockchain διασφαλίζει την λογοδοσία
και τον έλεγχο της διαφάνειας απο τους Δημότες.


Νέες τεχνολογίες επιτρέπουν στους  δημότες να αποφασίζουν με ασφάλεια σε ποια έργα  θα επενδύονται  τα χρήματα του Δήμου.

Το Blockchain  (τεχνολογίες αλυσίδας) διασφαλίζουν τις  διαφανείς διαδικασίες στην αυτοδιοίκηση, που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα και έχει συνδεθεί επανειλημμένα με περιστατικά διαφθοράς.

Αν ένας δήμος έχει ένα ποσό στη διάθεσή του και θέλει να θέσει προτεραιότητες για την καλύτερη αξιοποίησή του, μπορεί να ζητήσει από τους δημότες να συμμετέχουν σε μια αδιάβλητη ηλεκτρονική ψηφοφορία και να επιλέξουν οι ίδιοι  τις δράσεις που θεωρούν σημαντικότερες, για παράδειγμα, τον πολιτισμό, την παιδεία, τις συντηρήσεις του οδικού δικτύου, τον δημοτικό φωτισμό κ.ά.

Είναι μια βάση δεδομένων, που δεν επιτρέπει τη διαγραφή στοιχείων που έχουν καταχωρηθεί.

Έτσι οι δημότες έχουν τον έλεγχο στα χέρια τους και μπορούν να παρακολουθούν κάθε έργο από την αρχή έως την ολοκλήρωση και την παράδοση του.