Κοιτάμε Μπροστά, κοιτάμε Ψηλά, κοιτάμε στο Αύριο, κοιτάμε στο Μέλλον!

Πολιτισμός – Αθλητισμός

ΜΥΛΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑ – Κέντρο πολιτισμού και Τέχνης!

Ένα θρυλικό κτίριο – κόσμημα ταυτισμένο με την ιστορία της πόλης, αποκτά και πάλι το κύρος και την παλιά του αίγλη.

Ο Μύλος Μασούρα “μετουσιώνεται” σε κέντρο πολιτισμού και τέχνης όπως
πραγματικά του αξίζει.

Ο πολιτισμός, η ιστορία, η παράδοση, τα ήθη, τα έθιμα, η μουσική, η ζωγραφική και όλες οι τέχνες γενικότερα “επιστρέφουν στο σπίτι τους”.

Με χρηματοδότηση από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους θα δημιουργήσουμε ένα πολιτιστικό στολίδι που θα κοσμεί την κουλτούρα του δήμου μας

Αθλητισμός και τοπική κοινωνία.

Ο αθλητισμός είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Κοινωνικής Πολιτικής που εφαρμόζεται από κάθε δημοτική αρχή στους δήμους της χώρας.

Δεν αφορά μόνο μεγάλες & μικρές αθλητικές διοργανώσεις, στίβο, ενόργανη γυμναστική, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις και άλλα αθλήματα. Μία σημαντική επένδυση στην κοινωνική πολιτική του Δήμου είναι η υλοποίηση ειδικών προγραμμάτων “Άθληση για όλους”

Μία σοβαρή και ώριμη δημοτική αρχή, αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα της φυσικής δραστηριότητας και της σωματικής άσκησης των πολιτών και επενδύει οργανωμένα και με πρόγραμμα στον αθλητικό τομέα.

Το 2007 το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο προχώρησε σε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο η συμβολή του αθλητισμού είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την
κοινωνική ενσωμάτωση και τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Θέτουμε πολύ ψηλά στην ατζέντα μας το θεσμό “Αθλητισμός για όλους” με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε, για να δημιουργήσουμε κίνητρα, ώστε με κάθε ευκαιρία οι συνδημότες μας να συνδυάζουν τη φυσική τους άσκηση με την ψυχαγωγία τους.

Είτε με το ποδήλατο, είτε με το κολύμπι, είτε με το περπάτημα, είτε με το χορό είτε με την γυμναστική κλπ

Με την έμπρακτη και δίκαιη υποστήριξη &  χρηματοδότηση των αθλητικών συλλόγων του δήμου μας και με “βομβαρδισμό” προτάσεων και ιδεών από εξειδικευμένα και έμπειρα στελέχη προς όλα τα αρμόδια κέντρα λήψης αποφάσεων, θα υπάρχει όλο το χρόνο μία πλούσια ατζέντα αθλητικών εκδηλώσεων και διοργανώσεων.

Η έντονη και ποιοτική δραστηριότητα θα επιτρέψει στους συλλόγους μας (με έντονη υποστήριξη στους αθλητές συμπολίτες μας με αναπηρία), να αναδείξουν τα ταλέντα των νέων αθλητών αλλά και των ομάδων που θα διεκδικούν διακρίσεις εντός και εκτός της χώρας κάνοντας πρωταθλητισμό σε όλο το αθλητικό φάσμα.
Αυτά όλα δεν γίνονται με μαγικό ραβδάκι. Χρειάζονται μεθοδικότητα, σχέδιο, πρόγραμμα, στόχοι, σκληρή δουλειά, σταθερή υποστήριξη από τον Δήμο και αυτοπειθαρχία.