Κοιτάμε Μπροστά, κοιτάμε Ψηλά, κοιτάμε στο Αύριο, κοιτάμε στο Μέλλον!

Φιλοζωία

Φιλοζωία & αποτελεσματική διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο όρος “Φιλοζωία” έχει ταυτιστεί
λανθασμένα με την έννοια “Διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς”
Φιλοζωία δεν είναι μια ιδιαίτερη συναισθηματική σχέση με τα σκυλάκια και τα γατάκια που μπορεί να συνυπάρχει με μια αδιάφορη σχέση για τα υπόλοιπα ζώα.

Η φιλοζωία πλαισιώνεται από συναισθήματα σεβασμού, αγάπης, κατανόησης, φροντίδας και ανιδιοτελούς προσφοράς απέναντι σε όλα τα ζώα της φύσης.

Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αφορά τις πολιτικές που ασκούνται από τις κυβερνήσεις και την τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να συνδυαστούν οι αποτελεσματικές μέθοδοι για την μείωση των αδέσποτων, η σωστή τους φροντίδα, ο σεβασμός στα δικαιώματα τους και η αρμονική τους συμβίωση με τον άνθρωπο στις τοπικές κοινωνίες.

Θα αντλήσουμε σοβαρή τεχνογνωσία από Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές χώρες όπου αναπτύχθηκαν εφαρμογές που έφεραν εντυπωσιακά αποτελέσματα σε επίπεδο ενσυναίσθησης των πολιτών, απόκτησης αξιών, συνειδητότητας, υπευθυνότητας, αυτοελέγχου και εποπτείας.

Οι προτάσεις μας που θα αναδείξουμε στην συνέχεια είναι σαφείς,
κοστολογημένες και απόλυτα υλοποιήσιμες.
Αρωγοί και ουσιαστικοί συμβουλοι σε αυτή μας την προσπάθεια, θα ειναι οι φιλόζωοι συνδημότες μας που καθημερινά επιδεικνύουν το πραγματικό τους ενδιαφέρον για τα ζώα, βοηθώντας εθελοντικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν.